top_banner
nsm10055_banner_protiplus_468px-60px

Voedingswaarde en gewichtsverlies


IngrediŽnten: water, konjac glucomnnan


Glucomannan is een in water oplosbare voedingsvezel gemaakt van de wortels van de Aziatische Konjac plant. Shirataki noodles bestaan voor het grootste gedeelte uit Glucomannan. Het eten van vezels is erg belangrijk voor de gezondheid. In onze westerse maatschappij is het eten van vezels niet meer vanzelfsprekend. Veel gemaksvoedsel bevat nauwelijks vezels, zodat we met moeite aan de aanbevolen hoeveelheid van 30 tot 40 gram per dag komen.

100_2040

Vezels stimuleren de spijsvertering en voorkomen verstopping. Vezels neutraliseren het zuur in de maag, wat een gunstig effect heeft op het voorkomen van maagzweren. De vele vezels geven een vol gevoel en blijven gedurende een lange tijd in de maag. Dit voorkomt hongergevoel en de trek in verkeerde tussendoortjes. Ze binden de cholesterol uit de voeding en voeren deze af via de stoelgang. Doordat deze cholesterol niet wordt opgenomen vermindert het cholesterolgehalte in je bloed.

Vezels zijn tevens een goede voedingsbodem voor bepaalde bacteria. Een goed ecologisch evenwicht is van groot belang voor een goede weerstand, een efficiŽnte opname van nutriŽnten, mineralen & vitamines alsmede het voorkomen van voedselintolerantie.


Hoe kunnen shirataki noodles gewichtsverlies bevorderen?


Behalve dat het eten van vezelrijke producten (zoals shirataki noodles) de gezondheid positief beÔnvloedt, kan het tevens het gewichtsverlies bevorderen. Vezels worden door het spijsverteringsstelsel niet afgebroken waardoor ze geen calorieŽn leveren. Echter, omdat vezel water absorbeert, biedt het een "vol" gevoel. Bijvoorbeeld, het eten van een appel (die rijk is aan vezels) geeft meer vulling dan het drinken van 4 gram van appelsap, hoewel beide een gelijk aantal gelijk aantal calorieŽn bevat.

Voedingsmiddelen met een hoog vezelgehalte geven ook vaak meer behoefte aan kauwen, waardoor de maaltijd meer voldoening geeft dan een maaltijd zonder vezels. Omdat shirataki noodles nauwelijks koolhydraten en calorieŽn levert is het bij uitstek geschikt voor een Low Carb dieet.

Disclaimer: De inhoud van deze site alsmede de inhoud van alle andere uitingen van Dieet Support Nederland op internet is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Dieet Support Nederland kan echter geen garanties geven met betrekking tot de aard, juistheid of de inhoud van deze informatie. Dieet Support Nederland is niet aansprakelijk voor eventueel voorkomende onjuistheden of schade dan wel voor de gevolgen van het gebruik van de betreffende informatie, vrijblijvende adviezen of producten. De site is zorgvuldig opgesteld volgens de richtlijnen van Low Carb dieten. Het gebruik van de informatie, vrijblijvende adviezen of producten is geheel voor verantwoordelijkheid van de gebruiker. De eigenaren van Dieet Support Nederland kunnen nimmer verantwoordelijk worden gesteld voor schade die optreedt aan gezondheid ten gevolge van het opvolgen van vrijblijvende NIET medische adviezen en het gebruik van de producten.